SCA - Studii si Cercetari de Antropologie

 

Română English

SCA

Studii si Cercetari de Antropologie

 

Acasă


Revista Studii şi Cercetări de Antropologie (ISSN 2344-2824; ISSN-L 0039-3886) are apariţie anuală şi publică:

 

  1. articole originale (de cercetare fundamentală şi aplicativă, clinică, cercetare de teren);
  2. articole tip trecere în revistă (review) şi actualităţi (update);
  3. articole tip prezentare de caz;
  4. recenzii;
  5. informări asupra unor reuniuni ştiinţifice.

 

Revista nu încasează taxe pentru review-uri si prezentarea articolelor.

 

Aceasta este o revistă cu acces liber, ceea ce înseamnă că tot conținutul este disponibil gratuit, fără taxe pentru utilizator sau instituția lui / ei. Utilizatorilor li se permite să citească, downloadeze, copieze, distribuie, printeze, caute, sau să creeze legături către textele integrale ale articolelor, sau să le utilizeze pentru orice alt scop legal, fără să ceară acordul prealabil al editorului sau autorului. Acest lucru este în conformitate cu definiția BOAI a accesului liber.

 

Utilizatorii pot utiliza, reutiliza și construi pe baza materialul publicat în revista, dar numai în scopuri non-comerciale și atâta timp cât lucrarea originală este citată corect: descărcare sau lectură, distribuire, efectuare de copii, utilizare în prezentări, pentru a produce un nouă cercetare și, eventual, o noua publicație (A se vedea definițiile de acces liber oferite de Wikipedia).

 

 

Domenii:

 

  • antropologie bio-medicală: auxologie, ecologie comportamentală, epidemiologie, nutriţie, activitate fizica, sport, sănătate sexual-reproductivă, biologie populaţională, psihologie, psihiatrie, etc.
  • antropologie socio-culturală: etică şi metodologie antropologică, antropologie urbană, antropologia religiei, studii de imaginar, culturologie, antropologie filozofică, antropologie psihologică, etc.

 

Se va acorda prioritate pentru articolele care explorează teme medicale sau evidențiază aspecte legate de sănătatea fizică și mentală umană. SCA încurajează contribuabilii să sublinieze impactul pe care subiectul principal prezentat în articolele lor l-ar putea avea asupra sănătății fizice și mentale la scară individuală și/sau socială.

 

Cuvinte cheie: antropologie bio-medicală, antropologie socio-culturală, medicină, psihologie, sociologie.